ביטול/אכיפת הסכם

אכיפת חוזה נדרשת במצבים בהם אחד מהצדדים להסכם איננו מקיים את חיוביו בהתאם להסכם. במקרה כזה יפנה הצד השני לבית המשפט בבקשה להורות לצד שמפר חוזה לקיים אותו, ולמלא את ההוראות של החוזה.

בית המשפט יכול ליתן הוראות שיהפכו את החוזה לאכיף ולאלץ את הצד הסרבן לקיים את החוהסכם. . סעד האכיפה – כלומר מתן הוראות לקיום החוזה –  הינו התרופה העיקרית לנפגע מהפרת חוזה.

מלבד סעד האכיפה,  קיימים סעדים נוספים שניתן לבקש כאשר החוזה מופר. ניתן לבקש את ביטול החוזה, וכן ניתן לבקש פיצויים בגין הפרת החוזה.

ככלל בית המשפט ישאף לאכוף חוזה שהופר, אולם חוק החוזים (תרופות) מונה ארבעה מקרים שבהתקיימם רשאי בית המשפט שלא לאכוף את החוזה, והם

  1. כאשר החוזה אינו בר ביצוע.
  2. כאשר החוזה הנו בבחינת כפייה לעשות או לקבל עבודה אישית או שירות אישי.
  3. כאשר החוזה דורש מידה בלתי סבירה של פיקוח מטעם בית המשפט.
  4. כאשר אכיפת החוזה אינה צודקת בנסיבות הענין.

בין אם הינך מעוניין בביטולו של הסכם, ובין אם אתה מעוניין באכיפת הסכם או בפיצויים בגין ביטולו רצוי כי תיעזר בשירותיו של עורך דין המחזיק בידיו ידע רלוונטי, ואשר יוכל לתכנן את האסטרטגיה המתאימה ביותר לקידום האינטרס שלך  בפני בית המשפט.

משרדנו מספק ייצוג משפטי במגוון רחב של מצבים. אנו מחזיקים בידע מקצועי מעמיק ומעודכן ונדע לתכנן עבורך את ההליך באופן המדויק ביותר לצרכיך, תוך חתירה בלתי מתפשרת להצלחה וייחס אישי לכל אורך ההליך.