ישנם מצבים בהם אדם איננו מסוגל לטפל בענייניו, האישיים הרכושיים והרפואיים, ומתעורר הצורך למנות עבורו אפוטרופוס שידאג לעניינים אלו. המינוי יכול שיהא לגופו של אדם, לרכושו לענייניו האישיים והמשפטיים – כל אלו או חלק מהם.
הצורך במינוי אפוטרופוס מתעורר במצבים שונים.
למשל קטין (מי שטרם מלאו לו 18) שהוריו נפטרו, הוכרזו כפסולי דין או שנקבע כי אינם מסוגלים למלא את חובותיהם כהורים. או לבוגר עם צרכים מיוחדים שאינו מסוגל לנהל את ענייניו. או למשל קשיש המגיע למצב שבו הוא אינו יכול לדאוג לעצמו או לקבל החלטות בעצמו.
כך גם מאושפז בבית חולים, שנבדק ונמצא כי הוא אינו מסוגל להביע דעה לגבי ביצוע הליך רפואי עבורו. וכן במצבים נוספים.
בקשה למינוי אפוטרופוס יש להגיש לבית המשפט לענייני משפחה שבתחום סמכותו נמצא מקום מגוריו של האדם עבורו מתבקש המינוי.
לבקשה למינוי תצורף הסכמתו של מי שמוצע כי יתמנה כאפוטרופוס. כאשר ישנם בני משפחה מדרגה ראשונה של האדם (הורים, אחים וילדים מעל גיל 18 ובני זוג) שאינם מבקשים להיות אפוטרופוסים, צריכים הם לחתום על כתב הסכמה למינויו של המבקש. יש להחתימם על כתבי ההסכמה בפני עורך דין/פקיד סעד/ מזכירות בית-המשפט.
בית המשפט ממנה אפוטרופוס לאדם בגיר, יציין בית המשפט אם אותו אדם נשמע בדיון בבקשה, ויפרט בהחלטת המינוי עניין אחד או יותר עבורם ממונה האפוטרופוס מבין העניינים האלה:
- עניין מסוים או עניינים מסוימים שיקבע בית המשפט.
- עניינים רפואיים.
- עניינים אישיים.
- ענייני רכוש.
בית המשפט ימנה כאפוטרופוס מי שנראה לו בנסיבות הענין מתאים ביותר לטובת האדם, תוך התחשבות ברצונו של האדם.
משרדנו מספק ייצוג משפטי במגוון רחב של מצבים. אנו מחזיקים בידע מקצועי מעמיק ומעודכן ונדע לתכנן עבורך את ההליך באופן המדוייק ביותר לצרכיך, תוך חתירה בלתי מתפשרת להצלחה וייחס אישי לכל אורך ההליך.