פירוק שיתוף

לכל שותף בעל חזקה על דירה, בניין, שטח או קרקע האוחז בנכס יחד עם שותפים נוספים, עומדת  הזכות לפירוק השותפות במקרקעין. זכות זו הינה  בסיסית והיא  מעוגנת בחוק המקרקעין בישראל.  מכאן האפשרות, לכל שותף במקרקעין כאמור, לדרוש בכל עת את פירוק השותפות ולמכור את חלקו בנכס.

 

זכות זו  ניתנת למימוש ללא צורך בנימוקים מיוחדים ובכל עת שיחפוץ בכך המעוניין בפירוק. הליך פירוק שיתוף ניתן ליישום בין מבני זוג או בין שותפים.

כאשר שני הצדדים מעוניינים בפירוק השיתוף לא מתעורר כל קושי, ואולם גם כאשר צד אחד מעוניין בפירוק והצד האחר מתנגד, עדיין אין בהתנגדות כדי למנוע את זכותו של המעוניין בפירוק.

במקרה כזה יהיה על מבקש הפירוק להגיש תביעה לפירוק שיתוף לפני בית המשפט.

אם זכויות המקרקעין רשומות בטאבו, יוכל מבקש הפירוק להגיש תביעה לבית משפט השלום. אם זכויות המקרקעין רשומות בחברה קבלנית או במנהל מקרקעי ישראל בלבד – התביעה תוגש לבית משפט שלום או מחוזי בהתאמה לשווי הנכס: עד שני מיליון שקלים יאפשרו לתביעה להתנהל בבית משפט השלום ואילו למעלה מסכום זה, יש להגיש תביעה בבית המשפט המחוזי, כלומר – הערכאה הגבוהה יותר.

במקרה בו אם אחד השותפים הינו בן משפחה, והפירוק מתבקש כתוצאה של סכסוך משפחתי התביעה תידון בבית משפט למשפחה וללא שום תלות בשווי המקרקעין או היכן הם רשומים.

משרדנו מספק ייצוג משפטי במגוון רחב של מצבים. אנו מחזיקים בידע מקצועי מעמיק ומעודכן ונדע לתכנן עבורך את ההליך באופן המדויק ביותר לצרכיך, תוך חתירה בלתי מתפשרת להצלחה וייחס אישי לכל אורך ההליך.