סוגיית חלוקת הרכוש, הינה סוגיה מרכזית ביותר במסגרת הליך פרידה בין בני זוג.
פעמים רבות עיקר המחלוקת בין בני זוג המצויים בהליך פרידה, מתעוררת סביב היבטים שונים של היקף הרכוש ואופן חלוקתו.
סוגיה רחבה זו חולשת על חלוקת הרכוש הרכוש הפיזי כגון: דירת המגורים, חשבונות בנק, המיטלטלין של הצדדים, נכסים שצברו הצדדים וכלי רכב שברשותם. בנוסף כלולה במסגרת זו חלוקת הזכויות הסוציאליות שצברו הצדדים כל אחד בנפרד, במהלך ולאורך שנות הנישואין.
אף על פי שדיני חלוקת הרכוש מוסדרים בחקיקה ובהלכות מחייבות, הרי שהיערכות מדויקת וגיבוש אסטרטגיה מותאמת עשויה לשנות את תוצאות החלוקה בהיקפים כספיים גבוהים מאוד.
החוק המרכזי המסדיר את אופן החלוקה הינו החוק לאיזון משאבים בין בני זוג. החוק מתייחס למצבים בהם נחתם הסכם ממון בין הצדדים ולמצבים בהם לא נחתם הסכם שכזה. החוק קובע מהם הנכסים הכלולים במסת הרכוש המשותף ומהם הנכסים החיצוניים אשר אינם כלולים בה. באופן כללי הוראת החוק היא כי כל רכוש שנצבר בתקופת הנישואין יתחלק שווה בשווה בין הצדדים בעת פרידה.
עם זאת, לכלל האמור ישנם יוצאים מן הכלל, וליוצאים מן הכלל ישנם חריגים.
ככלל יכולים בני הזוג לקבל החלטה בהסכמה באשר לחלוקת הרכוש ביניהם, או לחילופין, להגיש תביעה לבית המשפט, אשר יכריע בעניין עבורם.
בית המשפט לענייני משפחה רשאי לקבוע חלוקה לא שוויונית של הזכויות בין בני הזוג, או לשלול בכלל את זכותו של אחד מהצדדים לזכויות אלו. המדובר בנסיבות מיוחדות, כך למשל, הסתרת רכוש על ידי אחד הצדדים, הברחת נכסים וכו'.
התנהלות משפטית חכמה ומדויקת עשויה להשפיע באופן מהותי על תוצאות ההליך הרכושי.
משרדנו מספק ייצוג משפטי במגוון רחב של מצבים. אנו מחזיקים בידע מקצועי מעמיק ומעודכן ונדע לתכנן עבורך את ההליך באופן המדויק ביותר לצרכיך, תוך חתירה בלתי מתפשרת להצלחה וייחס אישי לכל אורך ההליך.