גט וכתובה בבית הדין הרבני

גט וכתובה

החזיתות השונות בהליך גירושין הינם באופן כללי:

  • גט
  • כתובה
  • חלוקת רכוש
  • מזונות (אישה וילדים)
  • משמורת

 

בית הדין הרבני הינו בעל סמכות ייחודית לדון בענייני נישואין וגירושין.

הווי אומר בכל הקשור להליך הגירושין עצמו במובנו ההלכתי קרי – קבלת גט  ושינוי המעמד מנשוי/ נשואה לפנוי/ פנויה – יש לפנות אך ורק לבית הדין הרבני. בית הדין הינו הערכאה היחידה המוסמכת לכך על פי חוק. כמו כן בית הדין הרבני הוא המוסמך לדון בעניין הכתובה.

חשוב לדעת כי במצב החוקי השורר בישראל, יש  הקבלה מסוימת בין בית הדין הרבני לבין בית המשפט לענייני משפחה.

לשתי ערכאות אלו סמכויות ייחודיות ושונות, ואולם בחלק מהחזיתות יש להן סמכויות מקבילות. נקדים ונאמר כי קיומה של סמכות מקבילה בין בית הדין הרבני לבית המשפט לענייני משפחה,  כאשר מטבע הדברים הדיון בכל אחת מערכאות אלו עלול להביא לתוצאה שונה, יצרו את התופעה המוכרת בשמה – מרוץ הסמכויות.

כאמור בית הדין הרבני הינו בעל סמכות ייחודית לדון בענייני הגט והכתובה. עם זאת במצבים מסוימים ניתנת לבית הרבני הסמכות לדון אף בחזיתות נוספות. זאת כאשר הצד התובע גט בפני בית הדין, "כורך" לתביעה זו  עניינים נוספים הקשורים לגירושין. בעל דין יכול לכרוך אף את נושא חלוקת הרכוש ואת נושא המשמורת.

נושא המזונות אינו ניתן לכריכה בפני בית הדין הרבני, בית הדין הרבני ידון בו רק בהינתן הסכמתם המשותפת של שני הצדדים.

אחד מהדברים בהם באה לידי ביטוי מומחיותו של עורך הדין לענייני משפחה, הינו עניין התאמת הסמכות לנסיבות הספציפיות של כל תיק. ממומלץ מאוד  להתייעץ עם עורך דין מומחה בדיני משפחה שיבנה יחד אתכם אסטרטגיה נכונה לביצועו של הליך הגירושין.

משרדנו מתמחה בתחום דיני המשפחה ובייצוג הן בבית הדין הרבני והן בבית המשפט לענייני משפחה.